Nuova open call fotografica gratuita per fotografi

fotografski javni razpis "Dvojno Mesto"
Submissions open

Dvojno Mesto

Raziščite svetovna dvojna mesta skozi objektiv! Ujemite čezmejne identitete in odnose ter sodelujte v novem brezplačnem javnem razpisu za fotografe.

Rok za prijave 23. junij 2024

fotografski javni razpis "Dvojno Mesto"

Dvojno Mesto

Pridružite se nam pri pripovedovanju zgodbe o dvojnih mestih po svetu in nam pomagajte ustvariti portret izzivov in posebnosti skupnosti, ki živijo ob meji. Exhibit Around APS vabi fotografe z vsega sveta k sodelovanju v tem novem, pomembnem javnem pozivu!

O projektu

Projekt Dvojno mesto je nastal v okviru obsežne multidisciplinarne fotografske pobude, zasnovane ob pripravah na „GO! 2025 Nova Gorica-Gorica - Evropska prestolnica kulture“. Namen projekta je raziskati in razumeti zapleteno realnost skupnosti, ki jih ločujejo meje, ter ponuditi poglobljen pogled na trenutne izzive in dinamiko, ki so značilni za ta dvojna mesta.

Tema

Javni razpis vabi fotografe z vsega sveta, da pošljejo fotografije, ki dokumentirajo dvojna mesta, razpršena po vsem svetu, od katerih jih je samo v Evropi 36, vsako z edinstvenim in zelo različnim obmejnim položajem.
Cilj poziva je preko medija fotografije prikazati vsakdanjo družbeno in kulturno stvarnost, ki je značilna za življenje v dvojnih mestih.
S pomočjo vaše umetniške senzibilnosti in/ali osebnih izkušenj želi projekt zajeti čezmejne identitete in odnose ter tako ponuditi bogat in nazoren prikaz teh krajev.

Komu je poziv namenjen?

Fotografom z vsega sveta, ki želijo poslati posamezne fotografije in/ali serije ter portfolije. Sodelujoči fotografi bodo imeli priložnost za objavo v tematski fotografski knjigi in možnost, da postanejo del pomembne mednarodne fotografske razstave festivala Trieste Photo Days 2024 ob prisotnosti številnih posebnih gostov.

Fotografije

Vsak avtor bo lahko temo interpretiral v žanru, ki mu najbolj ustreza: od socialne reportaže do dokumentarne fotografije, od urbane arhitekture do ulične fotografije, od portretne do kreativne fotografije, od krajinske do umetniške fotografije ...
Z veseljem bomo raziskovali dvojna mesta po vsem svetu z vaše edinstvene perspektive!

Projekt „Dvojno mesto“ se izvaja ob podpori dežele Furlanije Julijske krajine - Io Sono Friuli Venezia Giulia v okviru dejavnosti za projekt GO! 2025 ter v partnerstvu z Društvom humanistov Goriške (DHG), IN/ARCH - Triveneto in Kulturnim združenjem dotART.

Logo della regione Friuli Venezia Giulia
lovo Io Sono FVG
Logo GO!2025
Logo dotART Associazione Culturale
Logo Inarch Sezione Triveneto
Logo Drustvo Humanistov Goriske

KAKO SODELOVATI

Razpis je odprt za vse, prijava pa je brezplačna. Če želite oddati fotografije, se registrirajte ali prijavite v novo uporabniško območje my.dotlogic.net Exhibit Around, izberite razpis La Città Doppia/Double Town in sledite postopku prijave za posamezne fotografije in/ali serije/portfolije.

Izbrali bomo dela, ki bodo postala del referenčne razstave in objavljena v fotografski knjigi, posvečeni projektu.

NALOŽI FOTOGRAFIJE

Nagrade

Po skrbnem kuratorskem pregledu bo Exhibit Around APS podelil nagrade najboljšemu avtorju in častne omembe.

Podelitev nagrad bo potekala v okviru mednarodnega fotografskega festivala Trieste Photo Days 2024, najboljši avtor in prejemniki častnih omemb pa bodo kot gostje povabljeni na večerjo fotografov.

Najboljši avtor

  • bon za Amazon v vrednosti 500,00 EUR
  • personaliziran kipec/nagrada
  • fotografska razstava v prostorih Magazzino 26
  • brezplačno bivanje za 2 noči (vikend na vinarski posesti ali v Trstu kot posebni gost Trieste Photo Days 2024 med 1. in 3. novembrom)
  • brezplačen izvod knjige Dvojno mesto
  • izbor fotoknjig iz zbirke Exhibit Around

Častna omemba

  • personalizirana plaketa/nagrada
  • izbor fotografskih knjig Exhibit Around
Foto del Castello di Gorizia by Marco Milani
© Marco Milani